Lemoncherry BelOrtaDe Lemoncherry van BelOrta is genomineerd voor de Fruit Logistica Innovation Award die op 4 februari in Berlijn wordt uitgereikt. De nominatie is vooral te danken aan de frisse verschijning en de veelvuldige toepassingen van dit gele mini pruimtrostomaatje.

Omdat vooruit kijken, ontwikkelen en vernieuwen erg belangrijk is in de snel bewegende groente- en fruitsector, wordt er elk jaar een Innovation Award uitgereikt op de Duitse vakbeurs Fruit Logistica. Voor de editie van 2015 is de Lemoncherry van BelOrta geselecteerd voor de eindronde van deze innovatiewedstrijd.

Lemoncherry van BelOrta heeft dan ook tal van goede en opvallende kwaliteiten. Deze gele pruimvormige minitomaatjes op tros hebben een mooie zoetzuur-balans met daarenboven een lichte toets van limoen. Bovendien heeft het mooie tomaatje een unieke, knapperige bite. Het haast transparante velletje, vergelijkbaar met dat van een stekelbes, geeft een decoratieve waarde waardoor deze tomaat perfect geschikt is voor snacks en apero’s, als garnituur voor cocktails en in diverse gerechten (tot zelfs nagerechten toe).

BelOrta brengt deze tomaat op de markt binnen het nieuwe smaaktomatenconcept Belorta’s finest. Het concept verwijst naar authenticiteit en traditie van smaakvolle en aantrekkelijke tomaten, een traditie die BelOrta met meer dan 100 jaar teelt en vermarkting hoog houdt.

Tijdens Fruit Logistica kunnen de aanwezigen stemmen voor de diverse inzendingen. Het product dat de meeste stemmen behaalt, wint de innovatie-award.

Met een omzet van meer dan 350 miljoen euro is BelOrta de grootste coöperatieve groente- en fruitveiling van België en tevens Europees marktleider. Bijna 40 % van alle Belgische tuinbouwproducten, verhandeld via het veilingwezen, worden in Sint-Katelijne-Waver verkocht. Ruim 1.300 actieve telers garanderen het hele jaar lang een aanvoer van meer dan 125 groentevariëteiten en 25 fruitvariëteiten.