thomasmoreEMeer en meer afgestudeerden komen in een internationale werkomgeving terecht waar Engels geheel of gedeeltelijk de voertaal is. Een toenemend aantal jongeren ziet zichzelf (een tijdje) in het buitenland leven en werken. En een stad zoals Mechelen zit in de lift als vestigings- of woonplaats voor buitenlandse bedrijven en expats. Daarom zet Thomas More nog sterker in op internationalisering.

Vanaf september worden in Mechelen vijf Engelstalige opleidingen aangeboden: International Tourism & Leisure Management; Interior & Service Design; International Media & Communication; International journalism en International Trade & Business. Het gaat zowel om volledige Engelstalige bacheloropleidingen als om verkorte of keuzetrajecten, waarmee Thomas More mikt op buitenlandse en Vlaamse studenten. De Engelstalige trajecten krijgen bijzondere aandacht op de infodag van zaterdag 25 juni.

In de bacheloropleiding Internationaal ondernemen zit al een stevig pakket talen. Studenten kunnen kiezen uit verschillende wereldtalen zoals Spaans, Portugees, Chinees, Frans, Duits of Arabisch. Vanaf september kan de driejarige bacheloropleiding ook helemaal in het Engels worden gevolgd.

De nadruk ligt op internationale handel, commerciële vaardigheden, interculturele communicatie, internationale marketing en andere competenties, die de studenten nog tijdens hun opleiding zo veel mogelijk in het buitenland ontwikkelen. International Trade & Business is allicht de enige opleiding die haar studenten liever ziet gaan dan komen; als ze maar in het buitenland actief zijn.