Lecot opent vestiging in Lier

LRLecot-Raedschelders N.V. met centraal magazijn in Heule, gespecialiseerd in de toelevering van bouwbeslag en gereedschappen aan de bouwindustrie, opent binnenkort een nieuw verkooppunt in Lier, en ook in Turnhout. Lecot heeft al een vestiging in Mechelen.

Het distributiebedrijf versterkt met de opening van de nieuwe kantoren zijn aanwezigheid in de provincie Antwerpen. Vorig jaar opende de onderneming twee bijkomende vestigingen in Limburg (Beringen en Hasselt) en één in Wallonië (Hoei). Straks zal Lecot-Raedschelders in eigen land 45 vestigingen tellen. Het bedrijf wil een nationale speler te worden in de distributie van bouwbeslag en gereedschappen voor schrijnwerk en ruwbouw. Door de commerciële en logistieke performanties te optimaliseren, wil Lecot-Raedschelders de voorkeurpartner worden van zowel klanten als leveranciers.

Vorig jaar boekte de KMO een omzet van 157 miljoen euro (+ 9%), waarvan 11 miljoen euro in Nederland. Ook het aantal werknemers stijgt gestaag en ligt nu rond de 500.

Momenteel is Lecot-Raedschelders volop bezig met de voorbereiding van de lancering van een e-commerce platform.