LeasePlan - 1.5 million vehiclesLeasePlan Belgium is volledig eigenaar van Excelease, waarvan het reeds 51 procent aandeelhouder was. Het heeft de overige 49 procent van de aandelen overgenomen van Inchcape, in België verdeler van Toyota en Lexus. Leaseplan heeft in Boortmeerbeek Carnext, de afdeling waar de ex-leasewagens verkocht worden.

Via één van haar groepsvennootschappen richtte Leaseplan in 1994 Excelease zelf mee op. Met deze overname van de resterende aandelen wordt het 100 procent eigenaar en breidt het ook zijn vloot uit met meer dan 3 000 extra voertuigen. “Niet onbelangrijk hierbij is dat we zo ons aandeel binnen het KMO-segment in België aanzienlijk kunnen uitbreiden”, zegt Michel Van den Broeck, Managing Director bij LeasePlan.

Daarnaast heeft Leaseplan met Toyota Belgium een White-Label Agreement afgesloten. Dat wil zeggen dat de dealerships van Toyota en Lexus Belgium dezelfde service en diensten blijven bieden aan hun klanten dankzij de White-Label overeenkomsten onder de namen Toyota Business Lease en Lexus Business Lease. Met dit akkoord kan LeasePlan de leasing & renting services in de Belgische markt verzekeren. Het gaat hier om 100 Toyota-dealerships en 9 Lexus-dealerships.

Het wereldwijde fleet- en voertuigbeheerbedrijf van Nederlandse oorsprong werd meer dan 50 jaar geleden opgericht. Als marktleider in leasing- en fleetmanagement heeft Leaseplan een personeelsbestand van 6200 medewerkers, waarvan op dit ogenblik meer dan 85 procent buiten Nederland werkt. De vloot van LeasePlan, dat actief is in 32 landen waaronder België, heeft onlangs wereldwijd de kaap van 1,5 miljoen voertuigen overschreden.