laurentVan Oort Transport Belgium uit Tisselt, onderdeel van de Nederlandse logistieke dienstverlener Van Oort Groep Eck en Wiel, heeft de Lean & Green Award in ontvangst mogen nemen. De Lean & Green Award wordt toegekend aan ondernemingen die aantonen dat zij minimaal 20% CO2-reductie kunnen behalen in 5 jaar.

Zaakvoerder Laurent Vanton van Van Oort: “Wij zijn er zeer trots op dat we onze weg naar duurzaamheid met het behalen van deze award bevestigd zien. Wij zijn er van overtuigd dat wij met onze milieubesparende maatregelen onze doelstelling van 23 % CO2-reductie zullen halen.”

Voor een logistieke dienstverlener als Van Oort Transport, die dagelijks in de Benelux meer dan honderd voertuigen op de weg heeft, is het vanzelfsprekend dat de grootste besparingen behaald zullen worden door zuiniger te rijden, slimmer te plannen, het aantal lege gereden kilometers te beperken en een duurzaam inkoopbeleid te voeren bij vernieuwing van het wagenpark. Laurent Vanton: “Wij beschikken uiteraard over een modern wagenpark dat voldoet aan alle huidige maatstaven, maar wij blijven de innovaties van onze leveranciers nauwgezet volgen en zullen bij de vervanging van ons wagenpark innovatieve brandstof- en CO2-systemen prioriteit geven.”

Van Oort Transport Belgium is sinds 2005 operationeel in de Benelux. In eerste instantie werd er exclusief gereden voor King Belgium in Tisselt maar inmiddels hebben ook andere toonaangevende klanten Van Oort Transport Belgium benaderd om hun logistieke expertise op het gebied van fijnmazige en dedicated distributie in België en Luxemburg in te zetten.
Inmiddels is het wagenpark uitgebreid naar 25 wagens en Van Oort Transport Belgium biedt daarmee een breed pakket aan dienstverlening aan. Complexe distributiesystemen krijgen in samenwerking met klanten vorm. Al dan niet in samenwerking met de Nederlandse vestiging worden opslag van goederen, bedrijfswagenverhuur, verhuizingen en Value Added Logistics aangeboden.

Laurent Vanton: “We zijn echt blij met de award. We kunnen onze klanten nu verzekeren dat we bij toekomstige logistieke vraagstukken efficiënte en creatieve taylormade oplossingen kunnen aanbieden, waarbij een minimale belasting voor het milieu gegarandeerd is.”