Lean and Green Awards en Stars uitgereikt

LeanandgreenEuroparlementslid Ivo Belet heeft dinsdagmiddag aan een nieuwe groep bedrijven een Lean and Green Award uitgereikt. Voor het eerst werden ook Lean and Green Stars toegekend. Vier bedrijven uit de regio vielen in de prijzen.

De Lean and Green Awards en Stars zijn een initiatief van het Vlaams Instituut voor Logistiek (VIL). Het programma Lean and Green werd in 2007 opgestart in Nederland door de publiek-private organisatie Connekt. Het VIL sloot met Connekt een licentieovereenkomst voor de uitrol van het programma in Vlaanderen, aangepast aan de Vlaamse markt.

Het instituut ondersteunt en begeleidt binnen het project Lean and Green zowel logistieke dienstverleners als verladers die zich ertoe verbinden om in hun transport- en logistieke activiteiten de energie-efficiëntie te verbeteren en hun CO2-uitstoot met minstens 20% te verminderen binnen een periode van 5 jaar. Bedrijven die in 2013 of 2014 Lean and Green werden en intussen de doelstellingen hebben gerealiseerd of zelfs overschreden, komen vanaf nu in aanmerking voor een Lean and Green Star.

Acht bedrijven kregen dinsdag uit handen van Ivo Belet een Lean and Green Award. Twee daarvan komen uit de regio Mechelen-Lier: energiedistributeur Eandis (Mechelen) en brouwerij Alken-Maes (Mechelen).

De allereerste Lean and Green Star werd uitgereikt aan zes bedrijven waarvan er twee gevestigd zijn in de regio: specialist in pallet- en containerpooling CHEP (Mechelen) en expediteur Fiege (Puurs).

De uitreiking vond plaats in de Aula N’Allo van Eandis in Mechelen.