Lantmännen Unibake investeert 100 miljoen in heropbouw

lantmannenLantmännen Unibake investeert 100 miljoen euro in de heropbouw van zijn industriële bakkerij in Londerzeel die vorig jaar door brand werd vernield. De werknemers kunnen binnenkort ook opnieuw aan de slag. Met de investering bevestigt het bedrijf zijn vertrouwen in de Belgische markt. De opening van de nieuwe bakkerij is gepland voor eind 2016. 

De nieuwe bakkerij biedt onder andere plaats aan vier hightechlijnen en een volledig geautomatiseerd magazijn met state-of-the-arttechnologie. Het magazijn is 32 meter hoog, heeft een oppervlakte van 8.500 m² en beschikt over 28.500 palletplaatsen.

Werner Devinck, global CEO van Lantmännen Unibake: “We zijn trots dat we dankzij de onophoudelijke inzet van al onze medewerkers nog geen jaar na de brand op deze site al met de bouw van een nieuwe fabriek zijn gestart. Met onze gloednieuwe bakkerij zetten we onze ambities kracht bij om met Lantmännen Unibake in het hart van Europa een Bread Valley uit te bouwen.” De Lantmännen Group gelooft sterk in de kracht van het Belgische vakmanschap en zal van Londerzeel een expertisecentrum op het vlak van brood en stokbroden maken.

Lieven Breemeersch, managing director Benelux:In vergelijking met de rest van Europa is België de stokbrodenmarkt bij uitstek. Als marktleider in het segment broodjeszaken met stokbroden zijn wij verantwoordelijk voor niet minder dan zeventig procent van de Belgische broodjes. Bovendien is het onze ambitie om hier in Londerzeel de beste stokbroden van de wereld te maken.”

Lantmännen Unibake België bedient vanuit Londerzeel niet alleen de Belgische markt, maar ook een aanzienlijk deel van de Europese markt met verschillende soorten brood, croissants, chocoladebroodjes, stokbroden en hamburger- en hotdogbuns.