Lantmännen Unibake herbouwt uitgebrande fabriek

brandLonderzeelLantmännen Unibake, fabrikant van industriële bakkerijproducten voor de retail, foodservice en voedingsindustrie, gaat de productie-site in Londerzeel die uitbrandde op 17 juni heropbouwen. De heropbouw start in 2016.

In een eerste fase komen in de nieuwe fabriek twee meer efficiënte productie-eenheden. Later zou nog een derde productie-eenheid worden bijgevoegd. Aangezien de productie efficiënter zal draaien dan in de uitgebrande fabriek, zullen er niet meer zoveel werknemers nodig zijn. In Londerzeel kunnen na de heropbouw 150 medewerkers aan de slag. Door de meer doorgedreven automatisering verliezen 9 vaste medewerkers en 6 medewerkers met een contract van bepaalde duur hun baan.

“We zijn ervan overtuigd dat we dankzij de heropgebouwde productie-eenheid ons leiderschap in de markt opnieuw kunnen opbouwen en versterken. Niettemin betreuren we dat we afscheid moeten nemen van een aantal collega’s”, aldus Lieven Breemeersch, Division Director Lantmännen Unibake in België.

Lantmännen Unibake heeft in België 3 bakkerijen: in Londerzeel, Moeskroen en Brussel. De afdeling is goed voor een omzet van 140 miljoen euro. Vanuit België worden de Belgische, Nederlandse, Franse, Italiaanse en Spaanse markt aangestuurd.