parkerenIn Lier kan je sinds 1 maart 2008 een kwartier gratis parkeren. Dat is een groot succes, en Parkeerbeheer Lier doet er nog een schep bovenop. Vanaf 2 januari kan iedereen in Lier bovengronds een half uur gratis parkeren. In de ondergrondse Parking Dungelhoeff geldt dat eveneens.

Aanvankelijk kon voor een gratis Liers kwartiertje parkeren enkel gebruik worden gemaakt van een speciale parkeerschijf. Na de plaatsing van de nieuwe parkeerautomaten in juni 2015 kan dat ook door een gratis ticket uit de automaat te halen. En dat doen Lierenaars en niet-Lierenaars massaal, zo blijkt uit de cijfers die schepen van Openbare Ruimte en Mobiliteit Bert Wollants uit het nieuwe parkeersysteem haalde.

“De nieuwe automaten geven ons veel meer gegevens en voor het eerst ook cijfers over het aantal Lierse Kwartieren dat uit de automaten wordt gehaald”, stelt Bert Wollants. “Hoewel het systeem slechts sinds midden juni draait, werden er in 2015 bijna 50.000 gratis tickets van een kwartier afgeleverd.”

De laatste Lierse kwartieren zijn uit de automaten gerold, want vanaf 2 januari zijn de automaten klaar om het Liers halfuurtje af te leveren. De gratis parkeertijd voor bovengronds parkeren in Lier is nu 30 in plaats van 15 minuten. Daarmee geeft het stadsbestuur dubbel zoveel ruimte voor wie snel iets komt oppikken of afleveren. Je moet wel, zoals bij betaald parkeren, een ticket halen aan de parkeerautomaat.

Ook in de ondergrondse parking Dungelhoeff parkeer je gratis als je er slechts een half uur geparkeerd blijft. Voor de ondergrondse parking Grote Markt geldt hetzelfde wanneer je binnen de 20 minuten na aankomst de parking uitrijdt.