Congres- en erfgoedcentrum Lamot uit Mechelen heeft het auditorium op de derde verdieping onder handen genomen. Om ervoor te zorgen dat de locatie, die al twaalf jaar bestaat, aan alle nieuwe noden voldoet, werd de technische kant van de zaal opgewaardeerd.

Het lichtsysteem van het auditorium werd aangepakt. De gasontladingslampen werden vervangen door ledverlichting. “Alle tien spots samen verbruiken nu evenveel als een theaterspot van 2000 Watt. Naast de energiezuinigheid zorgt dat bovendien voor een groter comfort”, stelt Jan Simons, manager van Lamot. De bediening is zo aanzienlijk eenvoudiger geworden. De controle gebeurt nu draadloos vanaf de lichttafel, wat meer mogelijkheden oplevert voor een efficiëntere uitlichting van de zaal. Daarnaast is er minder onderhoud nodig en hebben de lichtbronnen een langere levensduur.

Verder werd ook het visuele systeem aangepast. “Projecties van verschillende formaten kunnen voortaan ook vanaf het spreekgestoelte via alle mogelijke aansluitingen bediend worden.”

Kwaliteit

De congreswerking van Lamot voorziet acht multifunctionele zalen en faciliteiten voor bedrijfscongressen, -evenementen en –feesten. “Het auditorium is ons paradepaardje”, vertelt manager Jan Simons. De zaal bevindt zich op de derde verdieping, is 300 vierkante meter groot en heeft een capaciteit van 298 personen.

“Lamot werd vorig jaar nog door 700 bedrijven verkozen als vierde favoriete Belgische locatie in de B2B-evenementensector. Met 450 congressen, evenementen en activiteiten werd het voor ons zelfs een recordjaar. Nooit eerder werden de zalen en auditoria zo vaak verhuurd”, zegt schepen voor Cultuur en Toerisme Björn Siffer. “Bedrijven komen hier graag, en we willen dat zo behouden. Dankzij deze investeringen in het auditorium kunnen we de komende jaren voortbouwen op de constante kwaliteit die we aanbieden.”