Laatste fase van werken op A12

wegenwerkenDe werken aan de spoorwegbrug van de A12 in Londerzeel, die een jaar geleden van start gingen, naderen stilaan hun eindpunt. Dinsdagnacht wordt de weg volledig afgesloten en woensdag gaat de laatste fase in. Vanaf die dag kan het verkeer richting Brussel over drie volwaardige rijstroken. De werken duren nog tot december.

In april 2014 werd de oude spoorwegbrug van de A12 in Londerzeel afgebroken. Om het verkeer op de A12 zo weinig mogelijk te hinderen, zijn toen tijdelijke brugelementen geplaatst. Die werden in drie fases vervangen door een definitieve constructie. Vanaf woensdag 29 april rijdt het verkeer over de definitieve brug.

Richting Antwerpen moet het verkeer het vanaf woensdag stellen met twee rijstroken. Er wordt gewerkt aan de in- en uitvoegzone richting het industrieterrein. De afrit Industriezone Londerzeel zal gedurende de laatste fase van de werken steeds bereikbaar blijven.

Tijdens de fasewissel in de nacht van dinsdag op woensdag moet het doorgaand verkeer richting Brussel op 1 rijstrook tussen 21 uur en 5 uur. Richting Antwerpen zal de A12 afgesloten worden van 22 uur tot 5 uur, tussen het kruispunt met de Londerzeelsesteenweg en de oprit Industriezone Londerzeel. Het verkeer zal over Westrode omgeleid worden naar de oprit A12 aan de industriezone Londerzeel.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de Federale Politie roepen nogmaals op om de snelheidsbeperkingen ter hoogte van de werken aan de A12 in Londerzeel beter te respecteren. Richting Antwerpen geldt daar vanaf woensdag in de werfzone een snelheidsbeperking van 70km/u. De oproep komt er naar aanleiding van recente verkeersongevallen die gepaard gingen met veel verkeershinder.

Bij snelheidscontroles van de Federale Politie zijn reeds meer dan 1.600 mensen beboet. AWV en de Federale Politie benadrukken dat het doel van de snelheidsbeperkingen is de wegenarbeiders te beschermen en de veiligheid van de weggebruikers te verbeteren. De Federale Politie blijft ter hoogte van Londerzeel op de A12 geregeld snelheidscontroles uitvoeren.