La Rocca Quality NightsMet de ondertekening van het Quality Nights Charter schaart La Rocca uit Lier zich bij de dertien andere clubs (waaronder Carré uit Willebroek) en evenementen uit de provincie Antwerpen die al een Quality Nights Label hebben.

Quality Nights bestaat sedert oktober 2013. Het wil de gezondheidsrisico’s voor uitgaanders beperken door in clubs en op evenementen extra services aan te bieden. “Als een disco of evenement minstens zes basisservices aanbiedt, kennen we het label toe”, zegt Jochen Schrooten van de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD). “Het personeel moet opgeleid zijn om in te spelen op (gezondheids)problemen, er moet bezoekersinfo zijn over veilig en gezond uitgaan, gehoorschade en veilig vrijen, condooms moeten worden verkocht of gratis ter beschikking worden gesteld, net als oordopjes en gratis drinkwater en er moeten initiatieven worden genomen voor veilig verkeer. Extra diensten zijn de aanwezigheid van een EHBO- en een chilloutruimte, een vestiaire en klimaatregeling, net als toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en de verkoop van fruit en gezonde snacks.”

La Rocca-zaakvoerder Wim Van Ouytsel: “Wij zijn er trots op dat La Rocca als enige discotheek in Vlaanderen alle twaalf QL-services aanbiedt. De meeste hadden we al; we hebben enkel onze EHBO-ruimte nog verbeterd en hebben een alcoholtester geplaatst. Het Quality Nights Label is een erkenning voor onze manier van werken. Die bestaat er in te zorgen dat La Rocca een uitgaanslocatie is die veilig is voor iedereen.”

De Lierse burgemeester Frank Boogaerts kondigde bij de ondertekening aan dat de stad haar bijdrage wil leveren aan het levend houden van het Quality Nights Label. “In het najaar geven we bijvoorbeeld een infosessie aan het personeel van La Rocca over drugs.”