carpoolparkingDe werken voor de aanleg van de carpoolparking langs de E19 in Rumst zijn eindelijk van start gegaan. De plannen voor de parking dateren al van in de jaren negentig van vorige eeuw, maar ze werden steeds uitgesteld. Nu komt de parking er toch. De werken zullen normaal gezien duren tot in oktober.

Aannemersbedrijf L. Janssens nv uit Rumst is nu volop bezig met de voorbereidende werken op het terrein. Dieter Vertommen van L. Janssens, projectvoorbereider van de carpoolparking: “Momenteel werken twee arbeiders en een kraanmachinist aan het afgraven van de grond tot op het niveau waar de onderfundering moet komen. Er worden een betonnen riolering en kolken geplaatst voor de afvoer van regenwater en er worden een onderfundering en een fundering aangelegd. De rijweg op de parking krijgt een asfaltlaag en op de 128 parkeerplaatsen worden klinkers gelegd. De fietsenstalling voor acht fietsen wordt afgewerkt met betonverharding met het uitzicht van kasseien. In totaal gaat het om een project van ongeveer 450.000 euro. Als het weer meezit, zal alles zeker klaar zijn tegen half oktober.”

L. Janssens nv is gespecialiseerd in infrastructuurwerken bij de aanleg van wegen en riolering, grondwerken en afbraakwerken. Met zijn containerdienst en recyclagecentrum met breekwerf verzorgt het bedrijf tevens het transport, de verwerking en de recyclage van bouwafval. De mobiele betoncentrale in de Hollebeekstraat in Rumst produceert zand, mager beton en steenslag type IA/IIA, beschikbaar op het bedrijf of leverbaar op de bouwwerf.