Kwaliteitslabel voor portretfotografen

portra25 Vlaamse beroepsfotografen, waarvan twee uit de regio Mechelen, lanceren Portra, een kwaliteitslabel voor portretfotografie dat de afstand tussen klant en beroepsfotograaf kleiner wil maken.

Het is voor het eerst dat een groep Vlaamse fotografen de krachten bundelt om de stap naar een fotostudio meer laagdrempelig te maken. Of klanten nu een familieportret, een foto van de kinderen, intieme zwangerschapsbeelden of de verschillende afdelingsverantwoordelijken van een bedrijf willen laten fotograferen, ze zouden voortaan aan Portra moeten denken als dé referentie voor professionele portretfotografie in Vlaanderen.

“Tegenwoordig zien we bijzonder veel fotografen die portretten aanbieden, maar ze zijn niet altijd even geschoold. Voor klanten is het moeilijk om door de bomen het bos te zien in hun zoektocht naar een kwalitatieve fotosessie”, zegt Jürgen de Witte, één van de vijf oprichters.

Portra wil deze zoektocht voor de klant vergemakkelijken door een selectie van getalenteerde fotografen op één website aan te bieden. Om deel uit te maken van de groep moeten de fotografen als specialisatie portretfotografie hebben, in het bezit zijn van een eigen professionele portretstudio en over bewezen vakmanschap beschikken. Voor Portra staat kwaliteit niet alleen voor mooie foto’s, maar ook voor een klantvriendelijke benadering van bij het eerste contact met de klant, tot en met de aflevering van het eindproduct.

Portra speelt erg in op beleving. Een fotosessie boeken bij een Portra-fotograaf is meer dan zomaar een reeks foto’s laten nemen. Het is vooral quality time voor de hele familie of groep waarbij iedereen zich amuseert. Een fotosessie moet een leuke ervaring zijn waar iedereen nadien nog met plezier aan terugdenkt. Bij de 25 beroepsfotografen die lid zijn van Portra zijn er twee uit het Mechelse: Patrick Van Hoof uit de Willebroekse deelgemeente Blaasveld en Jos Verhoogen uit Mechelen.