Het Heilig-Hartziekenhuis van Lier geeft kunstwerken van beeldende kunstenaars van de Vrienden van de Academie SASK een plek tijdens de tentoonstelling Made in Lier. “We zijn volop bezig ons ziekenhuis te renoveren en op te frissen, zo ook de centrale inkomhal. De ideale gelegenheid vonden we om kunst in huis te halen”, zegt algemeen directeur dr. An De Cuyper.

“De gangen richting materniteit en pediatrie waren ook aan opfrissing toe”, aldus dr. De Cuyper. “We koppelen dus het aangename aan het nuttige en geven bovendien lokale kunstenaars de nodige ruimte en aandacht die ze verdienen. Anderzijds zetten we op deze manier onze deuren open voor iedereen, niet alleen patiënten en bezoekers, maar ook de lokale bevolking van Lier en omstreken.”

Alle disciplines die aan de academie worden gedoceerd, komen in deze lentetentoonstelling aan bod. Naast schilderijen en tekeningen worden ook aquarellen, beeldhouwwerken en keramiek tentoongesteld. “Wij zijn altijd op zoek naar geschikte locaties om de werken van onze leerlingen te kunnen tentoonstellen”, zegt Paul Breesch, voorzitter van de Vrienden van de Academie. “Dat we nu zoveel ruimte ter beschikking krijgen van het ziekenhuis is fantastisch.”

Op 21 april worden de werken geveild ten voordele van de goede doelen Berrefonds en het kinderpsychologiefonds van het ziekenhuis.