Kunst en design in kantoren

kunst“Hoe past onze liefde voor kunst in onze kantoren?” Dat vroegen Herman Meuldermans en Marinella Voet zich af toen ze hun respectievelijke bedrijven WorldEscrow en MI-Sure verhuisden naar hun huidige locatie in de Mechelse Graaf Van Egmontstraat. Na een eerste succesvolle tentoonstelling in 2013 stellen ze nu werk van Margaret Bolinska tentoon. Margaret is afkomstig uit Polen en kwam in contact met kunst toen zij als jong meisje wandtapijten leerde ontwerpen. In België nam zij de draad opnieuw op en volgde o.a. schilderkunst aan de academie van Mechelen. Zij experimenteert met vorm en kleur. Haar werk is bij WorldEscrow en MI-Sure elke tweede en vierde zaterdag van de maand in de namiddag te bekijken van 27 september tot en met 13 december.

Ook meubelspecialist Bulo heeft een hart voor kunst en design. In de Bulo Werkplaats op de Blarenberglaan in Mechelen kunt u nog tot en met zaterdag 20 september gaan kijken  naar de unieke tentoonstelling van de collectie 100 miniatures Vitra Design Museum.

rietveldDeze collectie biedt een overzicht van stoelontwerpen van de negentiende eeuw tot nu. Van 100 designklassiekers werden replica’s gemaakt. Stuk voor stuk zijn het ontwerpen die het verschil gemaakt hebben qua design of productieprocédé. Het is van het begin van de jaren negentig geleden dat deze miniaturen in België werden geëxposeerd.