Speelgoedwinkel Krokodil Lier op de Grote Markt in Lier sluit na een kwarteeuw definitief de deuren. Zaakvoerder Helena De Coster richtte de zaak samen met haar goede vriendin Hilde Berger, die vier jaar geleden overleed, op. “We zijn met de winkel gestart toen onze kinderen nog heel klein waren. Nu zijn er kleinkinderen en is het tijd voor nieuwe horizonten en pensioen. Ik kijk met trots terug op wat ik samen met mijn goede vriendin heb verwezenlijkt”, vertelt Helena De Coster.

De speelgoedwinkel ontstond onder de naam In den Olifant in de Rechtestraat in Lier. Met een aantal andere speelgoedwinkels werd later het samenwerkingsverband Krokodil opgericht. Omdat de stockruimte te klein werd, verhuisde de zaak naar de Grote Markt. “Het was een dynamisch en fijn avontuur”, aldus Helena De Coster. “Het is ongelooflijk mooi hoe onze klanten reageren. Ik heb een boek gelegd waarin mensen hun reacties kunnen neerschrijven. Dat zijn mooie herinneringen voor later.”

Om in schoonheid af te sluiten, organiseerde Krokodil Lier nog een boekentassenpop-up. “Wie een oude boekentas meebracht, kreeg korting op een nieuwe”, licht Helena De Coster toe. “De oude boekentassen gaan nu naar een Oegandees schooltje Sikiliza Leo.” Dat goede doel is niet zomaar gekozen. Hilde Berger was de bezieler van het project.

De sluiting van de zaak betekent echter niet het einde van de ondernemerscarrière van Helena De Coster. “Ik wil mijn ervaring als ondernemer graag doorgeven en dit pand leent zich perfect voor start-ups”, klinkt het. “Ik werd al gecontacteerd voor een concept met kinderbrunches en iets in de sociale sector, maar ook pop-ups kunnen hier mooi tot hun recht komen”, besluit Helena De Coster.