MECHELEN – Kris Mampaey, de voormalige CIO van de Mechelse bouwgroep Willemen die dit bedrijf verliet in september 2017, is aangesteld als business consultant digitale transformatie bij Proximus SpearIT.

Kris Mampaey is begin januari aan de slag gegaan bij Proximus SpearIT, de dochteronderneming van Proximus die ict-diensten ontwikkelt op maat van middelgrote bedrijven. “We willen onze klanten platformen en diensten ter beschikking stellen die het hen mogelijk maken beter te presteren en slimmer te werken”, zegt Mampaey over zijn nieuwe werkgever.

“Ik koos voor Proximus SpearIt omdat het een dynamisch groeibedrijf is met een duidelijke visie: diensten op maat van middelgrote bedrijven. Nieuwe technologieën komen voor middelgrote ondernemingen meer en meer binnen bereik. Als je ze goed doordacht toepast, kan je vaak je rendement verhogen en je toekomst verzekeren. Bij Proximus is een indrukwekkende technische kennis aanwezig, maar die is niet altijd even toegankelijk voor de middelgrote onderneming. Met Proximus SpearIT kunnen we die kennis op het juiste moment op een praktische manier ter beschikking te stellen zodat we onze klanten gericht kunnen helpen en ontzorgen.”

Visie

Mampaey heeft al meer dan twintig jaar ervaring in ict. Hij is onder meer gekend als voormalig directeur van het shared service center ict van de bouwgroep Willemen, waar hij de ict-afdeling uitbouwde. “Ik ben er gestart met een afdeling van vier allround servicedesk-medewerkers, en die is uitgegroeid tot een afdeling van 20 medewerkers en groeit nog. Door de sterke toekomstgerichte visie rond innovatie en digitalizering als game-changer van mezelf en van CEO Tom Willemen is Willemen Groep goed op weg om het eerste digitale bouwbedrijf te worden in België.” Kris Mampaey werd bij Willemen opgevolgd door David Jacobs.

Mampaey was ook uitvoerend en projectmanager voor crew- en crowdmanagement op Rock Werchter en Tomorrowland, en business developer bij ECX, Aurelium en Telenet.