Kringwinkels Mechelen en Wrak fuseren

kringwinkelDe Kringwinkel Mechelen vzw en De Kringwinkel Wrak vzw (Schelle, Willebroek, Londerzeel, Niel en Reet) zijn van plan te fuseren. “Deze samensmelting tussen beide organisaties moet leiden tot een verdere toename van het hergebruiken van producten, een nog betere ondersteuning van de medewerkers en nog meer mogelijkheden om partnerrelaties uit te bouwen”, zegt coördinator Koen De Bock van Wrak vzw. “In 2014 realiseren beide centra samen reeds een inzameling van 2.500 ton goederen. Ze maken hierdoor de tewerkstelling van bijna 150 medewerkers mogelijk.”

Beide ondernemingen zijn ervan overtuigd dat een schaalvergroting noodzakelijk is om krachtig verder te kunnen groeien en om te kunnen anticiperen op de toenemende druk op de financiering van de sociaal-economische sector. De nieuwe onderneming wil inzetten op nieuwe partnerships en de mogelijkheden nagaan om nieuwe activiteiten en werkvormen op te starten. De zeven winkels blijven bestaan en op termijn zullen er in de regio Mechelen enkele nieuwe verkooppunten bijkomen.

De nieuwe organisatie wil in de toekomst verder groeien naar duurzame sociale tewerkstelling via innovatief, financieel gezond en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.