Het Mechelse Biocartis, specialist in de moleculaire diagnostiek, heeft perfect gescoord in een vergelijkende studie, opgezet door het wereldwijde biopharmaceutische bedrijf AstraZeneca. In de studie werden 12 verschillende KRAS-mutatiedetecterende technologieën, waaronder Next-Generation Sequencing (NGS) en kwantitatieve Polymerase Chain Reaction (PCR), vergeleken op het vlak van detectie van KRAS-mutaties in longkanker, gebruik makend van blinde stalen.

De studie werd zopas gepresenteerd op de gerenommeerde wetenschappelijke oncologieconferentie ESMO (European Society for Medical Oncology) in Kopenhagen (Denemarken). De resultaten tonen aan dat de Idylla™ KRAS technologie van Biocartis superieure gevoeligheid heeft vergeleken met 10 van de 11 andere technologieën. Tegelijk scoorde ze sterker dan de concurrenten op het vlak van gebruiksgemak en tijd-tot-resultaat. Hiermee bevestigt deze studie de best-in-class status voor de Idylla™ KRAS-technologie.

Rudi Pauwels, CEO van Biocartis: “We zijn enorm trots met de resultaten van deze studie, opgezet door een wereldwijd toonaangevend farmaceutisch bedrijf als AstraZeneca. Dit is tot op vandaag de breedste vergelijkende studie, uitgevoerd door een externe partij, over de performantie van Idylla™ voor wat betreft het aantal verschillende technologieën toegepast op één set stalen. Dit toont aan dat we met de Idylla™ technologie werkelijk de voordelen van point-of-care testing op het vlak van gebruiksgemak en snelheid kunnen combineren met de performantie die men zou verwachten van technologieën in referentielaboratoria.”

De Idylla™ technologie heeft zo volgens Rudi Pauwels het potentieel om snelle moleculaire diagnose testing beschikbaar te maken voor routinegebruik in elke diagnostische lab omgeving – groot of klein.

De goede score van Biocartis had meteen een positieve invloed op de beurskoers van het bedrijf.