MECHELEN – Studio 100 heeft een voorstel ingediend om naast wetenschapspark Technopolis een Plopsaqua-zwempark te bouwen. Vlaanderen, dat eigenaar is van de grond, moet voor de uiteindelijke beslissing zorgen.

Studio 100 is bereid om 40 miljoen euro te investeren in een nieuwe Plopsaqua in Mechelen. Het ingediende voorstel werd alvast goedgekeurd door stad Mechelen. Dat meldt Gazet van Antwerpen. De kans is dus groot dat de tweede Plopsaqua, en naar verluidt ook de grootste van het land, naar Mechelen en meer bepaald naast de terreinen van Technopolis komt. De directie en raad van bestuur van het wetenschapspark gaf ook al aan voorstander te zijn.

“Ik ben enorm tevreden dat er zulke investering op Mechels grondgebied wordt overwogen”, zegt schepen van Sport Walter Schroons.

Ultieme beslissing

De bal ligt nu wel in het kamp van Vlaanderen, dat eigenaar is van die terreinen. Er moet gekeken worden of Plopsaqua in de bestemmingsplannen van de gronden past.

“We hopen dat er snel een goedkeuring komt vanwege de Vlaamse overheid. Een studie wees uit dat het zwembad aan de Geerdegemvaart nog een drietal jaar gebruikt zal kunnen worden. De puzzel zou dus wel kunnen kloppen”, aldus Walter Schroons. “Voor ons is het wel belangrijk dat we alle faciliteiten en clubs een minstens evenwaardig aanbod in het nieuwe zwembad kunnen bieden.”