Groep Mechelen en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde zijn genomineerd voor de prijs van Overheidsorganisatie van het Jaar. Organisator EY wil uitmuntende overheidsorganisaties belonen en anderen motiveren hun voorbeeld te volgen.

“Overheidsorganisaties kunnen zich onderscheiden door klantgerichte en efficiënte dienstverlening. Doeltreffende en innoverende overheidsorganisaties komen zowel burgers als bedrijven ten goede en dragen bij tot de groei en welvaart van de Belgische economie”, aldus ceo en voorzitter van EY België Rudi Braes. De prijs beloont zowel federale, regionale als lokale overheidsorganisaties.

In de categorie van lokale overheidsdienst dingt Groep Mechelen mee naar de award. De samenwerking tussen de personeelsdiensten van de stad Mechelen en het OCMW streeft naar een zo efficiënt mogelijke en klantgerichte dienstverlening. Groep Mechelen neemt het op tegen Lokaal Overheidsbedrijf Aalst, Stad Antwerpen en Stad Deinze.

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde, met hoofdkantoor in Mechelen, werd genomineerd in de categorie van regionale overheidsorganisatie. De organisatie vervult haar kerntaken verkeers- en mobiliteitseducatie, vorming en sensibilisering, via een uitgebreid aanbod aan opleidingen, projecten en campagnes voor verschillende doelgroepen. CHU UCL Namur en Citydev.brussels zijn de andere kanshebbers.

Overheidsorganisatie van het Jaar werd in 2014 gestart door EY, in samenwerking met De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis. Op 14 maart worden de winnaars in de drie categorieën bekendgemaakt. Uiteindelijk wordt er ook een overkoepelende winnaar gekozen.