BERLAAR/BOOM – Van 19 tot 23 maart vindt de Week van het Microkrediet plaats. Orgelpunt daarbij is de awarduitreiking voor de Micro-ondernemer van het Jaar. Met Nalin Alptekin uit Berlaar en Mustafa Hassankhil uit Boom maken twee regiogenoten kans op die titel.  

Impulskrediet en microStart organiseren de 7de editie van de Week van het Microkrediet onder het mom van Ook ik ben ondernemer!. Daarmee willen de microkredietverleners duidelijk maken dat ondernemen voor iedereen mogelijk moet zijn, ongeacht zijn of haar afkomst, geslacht, sociale achtergrond of leeftijd. Met de benoeming van een Micro-ondernemer van het Jaar willen ze dit nog kracht bijzetten.

Snackbar en telefoonwinkel

Nalin Alptekin.

In de categorie Vrouw, moeder, ondernemer komt Nalin Alptekin op de voorgrond. In 2016 opende ze een pita-pizza snackbar in Berlaar, nadat ze op jonge leeftijd met verschillende moeilijkheden werd geconfronteerd. Vandaag draait en bloeit haar zaak op volle toeren en straalt de onderneemster niets dan toewijding en energie uit.

Bij de selfmade ondernemers is Mustafa Hassankhil. Geselecteerd. Enkele jaren geleden vluchtte hij als minderjarige uit Afghanistan en besloot hij in ons land zijn kans als ondernemer te wagen. Hij leerde Nederlands, behaalde zijn diploma bedrijfsbeheer en bekeek massaal tutorials op YouTube. Sinds januari 2017 heeft hij een eigen gsm-herstellingswinkel in Boom.  

In totaal werden 25 micro-ondernemers geselecteerd. Het publiek kan nu via Facebook stemmen op zijn of haar favoriet. De winnaar ontvangt 1.000 euro.