MECHELEN – Deliveroo gaat op zoek naar de beste burger van ons land. Met de El Rico Burger hoopt Gourmet Bar die titel te behalen. Het restaurant van Novotel Mechelen krijgt daarvoor de steun van social influencer Cindy Van Dyck. Maar ook jouw stem telt.

Komt de beste hamburger uit Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven, Luik, Mechelen of Waterloo? Deliveroo heeft in elke stad waar het actief is een hamburgerrestaurant geselecteerd. Zij worden ondersteund door een lokale influencer en trachten samen zoveel mogelijk stemmen te ronselen voor hun eigen gecreëerde burger. Gourmet Bar van Novotel, dat al sinds september vorig jaar met Deliveroo werkt, verdedigt de Mechelse eer.

“Het was Deliveroo zelf die met ons contact heeft opgenomen”, zegt Peter Franck, F&B manager bij Gourmet Bar. “We verkopen zelf heel veel burgers via hun bezorgdienst en waren dan ook enthousiast om deel te nemen aan deze wedstrijd.”

Spaanse invloeden

Cindy Van Dyck, de influencer die de burger van Gourmet Bar mee promoot op sociale media, heeft Spaans bloed en opperde het idee om dat Zuiderse aspect in de burgers te betrekken.

“Dat idee hebben we afgestemd op onze eigen keuken en zo zijn we na veel testen op de El Rico Burger gekomen”, aldus Peter Franck. “Die bestaat uit gesmolten manchego, chorizo, knapperige rode ui, verse tomaten en salade. De hamburger wordt afgewerkt met een hot chili ketchup die het geheel niet pikant, maar wel pittig maakt. Bovendien werken we hier met 100 procent Belgisch kwaliteitsvlees.”

Via de Facebookpagina van Deliveroo strijden er nu telkens twee steden tegen elkaar. Momenteel loopt de tweede ronde en kan er nog gestemd worden tot vrijdag 9 maart om 10 uur. De hamburger met de meeste stemmen zal doorgaan naar de volgende ronde tot er uiteindelijk één winnaar overblijft.