Bij BelOrta in Sint-Katelijne-Waver is het letterlijk komkommertijd. Op de veiling werden woensdag de eerste komkommers van het nieuwe seizoen verkocht. De komkommerproducenten van BelOrta zijn vertrokken voor een nieuw seizoen waarin ze kwaliteitsproducten zullen leveren aan consumenten over heel Europa.

De eerste BelOrta-komkommers van 2017 werden aangevoerd door Tuinderij Joosen uit Brecht en werden aangekocht door bvba Paenhuysen uit Zandhoven.

De aanvoer en het areaal van komkommers bij BelOrta zijn de afgelopen jaren sterk toegenomen. “In 2016 zijn op veiling BelOrta ruim 137 miljoen komkommers geveild. Dat zijn er 10 miljoen meer dan vorig seizoen. Maar liefst 80% van alle komkommers die in België worden aangevoerd, is afkomstig van 55 BelOrta-telers”, aldus Jo Lambrecht, commercieel manager van BelOrta.

Na de sterke uitbreiding van de laatste jaren, blijft het areaal voor 2017 stabiel met 220 ha beteelde oppervlakte. Binnen de groenten top tien van BelOrta blijft komkommer de tweede plaats innemen.

BelOrta biedt komkommers aan via diverse verkoopsystemen om de markt zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Standaarddozen zijn de afgelopen jaren allemaal geëvolueerd van bodem/deksel naar open dozen. Sinds vorig seizoen werd een open 60×40-doos voor komkommers toegevoegd aan de mogelijke verpakkingen.

Komkommers zijn bij BelOrta bijna het hele jaar verkrijgbaar met uitzondering van de maand december. In de periode van mei tot augustus is de aanvoer het grootst.

BelOrta-komkommers worden duurzaam en milieuvriendelijk geteeld volgens de Flandria-normen.