SCHELLE – Koen Clement is de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Studio 100 in Schelle. Clement blijft ook directeur van Europalia en wordt dus een onafhankelijke voorzitter.

Hans Bourlon, ceo van Studio 100: “Koen Clement is de ideale keuze voor ons. Ik ken hem als een minzaam man met een luisterend oor, diplomatisch en met een bijzondere strategische visie op het medialandschap. Bovendien brengt hij een karrenvracht aan operationele media-ervaring in Vlaanderen en Nederland mee. Koen Clement neemt de plaats in van Steve Van den Kerkhof, die jarenlang het voorzitterschap van onze Raad van Bestuur heeft vervuld. Koen Clement is en blijft directeur van Europalia en wordt dus een onafhankelijke voorzitter. Dit is belangrijk voor ons vanuit corporate governance standpunt. We willen graag Steve Van den Kerkhof hartelijk danken. Hij heeft het voorzitterschap jarenlang met verve vervuld. Steve blijft bestuurder binnen de raad van bestuur van Studio 100.”

Ervaring

Koen Clement (53) is sinds begin vorig jaar directeur van het kunstenfestival Europalia maar heeft ook een uitgebreide ervaring opgedaan in de uitgevers- en mediawereld. Zo was hij ceo van WPG Uitgevers, zetelde hij in het directiecomité van De Persgroep Publishing, en was hij algemeen directeur van Magnet Magazines, algemeen directeur en marketing directeur van De Morgen, marketing manager bij De Persgroep en junior product Manager bij Het Laatste Nieuws.

Hij kijkt uit naar zijn nieuwe functie bij Studio 100. “Vanuit de raad van bestuur betrokken zijn bij het fantastische verhaal dat Studio 100 bij ons en intussen wereldwijd schrijft, beschouw ik als een voorrecht en een bijzondere uitdaging.”