knxKNX, de wereldwijde standaard voor woning- en gebouwenautomatisering, viert op dinsdag 20 oktober zijn 25-jarig bestaan met een groots event op Campus De Nayer van Thomas More. Zo’n 250 bij KNX aangesloten fabrikanten, installateurs, systeemintegratoren, scientific partners en gecertificeerde trainingscentra, architecten en studiebureaus zakken af naar de technologiecampus in Sint-Katelijne-Waver voor opleidingen, workshops en updates over de laatste KNX-technologieën. Hoogtepunten zijn internationale projectdemonstraties, technologiepresentaties en een keynote van Joost Demarest, director van KNX België, die de toekomstvisie van KNX zal toelichten.

Het is geen toeval dat KNX Campus de Nayer uitkiest om zijn 25ste verjaardag te vieren. Deze campus van Thomas More was immers de eerste scientific partner van KNX in België, en is ook al geruime tijd een gecertificeerd KNX trainingcenter. De studenten van de professionele bachelors Elektromechanica en Elektronica-ICT profiteren daar mee van. Zij krijgen tijdens hun opleiding gecertificeerde KNX-cursussen en zijn als ze afstuderen dus KNX-gecertificeerd. Dat is een grote troef als ze later aan de slag willen bij installatie- en onderhoudsbedrijven of bij domotica-integratoren.

Tijdens de jubileumviering van KNX wordt ook de eerste Energy Efficiency Award uitgereikt door Fedelec en Nelectra. Deze award wil projecten in de kijker plaatsen die technisch innovatief zijn en die gebouwen via domotica energie-efficiënter maken.