samenwerkingSoftwarebedrijf Knowliah uit Boortmeerbeek en het Antwerpse advocatenkantoor Tuerlinckx Fiscale Advocaten gaan samenwerken. Dat meldt Computable.be. Met een systeem van slimme text mining wil het advocatenkantoor zijn big data activeren. Het advocatenkantoor pioniert hiermee naar eigen zeggen in de sector.

Het advocatenkantoor, met experten in fiscaal-  en vennootschapsrecht, beschikt over veel data in de vorm van procesverslagen, white papers, nota’s en professionele e-mailcorrespondenties. Om deze kennis te structureren en efficiënter te ontsluiten, heeft Tuerlinckx Fiscale Advocaten in Knowliah een technologiepartner gevonden die dankzij text mining de aanwezige big data kan activeren.

Knowliah classificeert alle informatie binnen het advocatenkantoor en plaatst deze in een context. Dat maakt snelle zoekopdrachten mogelijk. Aan de basis ligt een systeem van trefwoorden die als metagegevens aan alle informatie worden gekoppeld. Dankzij text mining kan de gebruiker gericht simultaan zoeken in bronnen en de gevonden data in one single view analyseren. De tijdswinst en het gebruiksgemak waarmee de relevante bronnen worden ontsloten, zijn volgens het advocatenkantoor de voordelen.

Daarnaast kan Tuerlinckx Fiscale Advocaten voortaan het intrinsieke potentieel van de beschikbare informatie beter benutten. “We zijn er van overtuigd dat het proactief hergebruik van big data ook in de advocatuur een competitief voordeel biedt”, aldus mr. Jan Tuerlinckx, vennoot van het advocatenkantoor. “Met één klik hebben we toegang tot grote hoeveelheden teksten tegelijk en leggen we over de vele dossiers heen kruisverbanden wat kan tot leiden tot nieuwe inzichten waarmee we het cliënteel nog beter kunnen ondersteunen in hun zaak.”