Knorr-Bremse, de wereldmarktleider op het gebied van remsystemen voor railvoertuigen en bedrijfswagens die recent een vestiging opende in Mechelen, ontving er de monteurs van European Trailer Care. In het hypermoderne trainingscentrum leerden de monteurs alles over de EBS-systemen die Knorr-Bremse in de trailerbranche aanbiedt.

”Knorr-Bremse wil de markt veel directer benaderen”, aldus Gert Roclée, General Manager Benelux van Knorr-Bremse. “Dat betekent onder meer dat we de monteurs die met ons product werken, zelf willen trainen. Door te starten met onder andere European Trailer Care, laten we zien dat het ons menens is met de hele trailermarkt in de Benelux.”

Knorr-Bremse koos zeer bewust voor Mechelen als nieuwe locatie. “We zijn verhuisd naar Mechelen-Noord omdat dit centraler ligt en een betere accomodatie biedt. Tevens zijn we niet ver van de luchthaven van Brussel gevestigd. Dat is belangrijk, want we wensen korte lijnen met ons hoofdkantoor in München.”

European Trailer Care biedt zijn klanten een meerwaarde omdat de monteurs altijd op de hoogte zijn van de jongste technische aanpassingen. “Ook de nieuwste techniek van Knorr Bremse kent voor onze monteurs geen geheimen meer”, aldus Erik Eyskens, bedrijfsleider van trailerservicebedrijf Kennedy TTS in Gent en van bij het begin lid van ETC.