belorta1Op YouTube is de nieuwe knappe bedrijfsfilm van de groente- en fruitveiling BelOrta te bekijken.

BelOrta (een fusie van Mechelse Veilingen, Coöbra en Veiling Borglon) is de grootste coöperatieve groente- en fruitveiling van België en Europees marktleider. De coöperatieve vennootschap teelt en verhandelt per jaar miljoenen stuks groenten en fruit.

“BelOrta had in 2014 een boekhoudkundige omzet van ruim 427 miljoen euro, gerealiseerd dankzij de aanvoer van haar 1.600 actieve groente- en fruittelers”, zegt Jo Op de Beeck, financieel en HR-manager van BelOrta cvba in Sint-Katelijne-Waver. “De BelOrta-groenten en fruit worden afgenomen door de binnen- en buitenlandse grootdistributie, export- en importbedrijven, groothandel en verwerkende industrie.”

De vennootschap biedt tewerkstelling aan 370 werknemers, verspreid over haar sites in Sint-Katelijne-Waver, Borgloon, Zellik, Kampenhout, Fernelmont en Visé.

In de bedrijfsfilm ziet u de telers aan het werk en wordt uitleg gegeven over de innovatieve kweek-, verwerkings- en verpakkingsmethodes van BelOrta. U leert ook meer over de intensieve kwaliteitscontroles en het kenniscentrum voor de uitwisseling van know how.

En als kers op de taart tovert een Flandria-chef tussen de bedrijven door een viergangenmaaltijd te voorschijn met kraakverse BelOrta-groenten en fruit.