elzenbroek25 KMO’s kunnen onderdak vinden in het nieuwe bedrijvenpark Elzenbroek, dat door Global Estate Group werd ontwikkeld op de voormalige site van brouwerij Alken-Maes in de Kontichse deelgemeente Waarloos. Het bedrijvencentrum werd vrijdag officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van de Kontichse burgemeester Erik Jacobs en COO Kathleen Dewulf van Global Estate Group.

“Dit is een historische, emotioneel geladen site”, zei burgemeester Jacobs bij de officiële opening. “In 1969 ging de brouwerij al weg uit Waarloos. In 2004 besliste Alken-Maes om ook kantoren en logistiek hier weg te halen. Dan werd beslist het terrein van 2,5 hectare te ontwikkelen. De gemeente juicht de komst van dit bedrijvenpark met 25 units toe. Als alle units verkocht zijn, zullen er in bedrijvenpark Elzenbroek een honderdtal nieuwe arbeidsplaatsen zijn gecreëerd. ”

Kathleen Dewulf, COO van Global Estate Group, verklaarde dat al negen van de 25 units verkocht zijn. “De verkoop loopt via makelaarskantoren Jones Lang Lasalle en Colliers. Binnenkort trekken hier onder meer een traiteur (Baron Domenicus), een telecombedrijf, een distributeur van farmaceutische producten, een plaatser van gipswanden en een installateur van centrale verwarming en sanitair in.” 70% van de portefeuille van Global Estate Group bestaat uit industrieel vastgoed.

De oppervlakte van de nog vrije units van KMO-bedrijvenpark Elzenbroek varieert van 228 tot 434 m². De verkoopprijzen schommelen tussen 197.800 en 323.187 euro (exclusief BTW, aansluiting van nutsvoorzieningen en plaatsing van tellers).