KMO-kennisbeurs was een succes

innovatiebeurs“De KMO-kennisbeurs 2014 was een succes”, zegt Raf Geenen van het Innovatiecentrum provincie Antwerpen dat de beurs organiseerde. “Samen met 70 exposanten, 400 bezoekers en minister Philippe Muyters van Werk, Economie, Innovatie en Sport was het een zeer innovatieve dag.”

De kennisbeurs brengt bedrijven en starters samen met firma’s en kennisinstellingen die hun expertise kunnen aanbieden om te helpen om te innoveren of innovatieve plannen praktisch te verwezenlijken. Dat kan gaan van een zeer technische expertise tot hulp bij financiering of bij het beschermen van eigen ideeën en producten.

Bezoekers konden op voorhand hun specifieke vragen doorgeven aan de organisatie die ze voorlegde aan de exposanten. Bij de toegang van de beurs kregen de vragenstellers een lijst met antwoorden van exposanten. Aan de hand van de informatie in die antwoorden konden ze al ten dele beoordelen welke exposant het meest in aanmerking kwam om hen te helpen bij hun geplande innovaties.

Een van de bedrijven die hun expertise aanboden was Achilles design uit Mechelen, gespecialiseerd in design in de breedste zin van het woord. “Wij ontwerpen onder meer Eddy Merckx-fietsen, van het kader in carbon tot het grafisch design van de letters op de fiets. Of smart technology zoals een fietsslot dat je kan bedienen met een smartphone”, zegt Joost Thurman, business developper van Achilles design.

Minister van Innovatie Muyters sprak op de beurs nog eens zijn bewondering uit voor de Vlaamse KMO’s. “KMO’s zijn het hart van onze economie. Innovatieve KMO’s betekenen voor Vlaanderen een toekomstgerichte economie en een duurzame arbeidsmarkt.”