Klimzaal Klimax breidt uit

klimaxDe Puurse klimzaal Klimax breidt opnieuw uit. 16 jaar na de opening van Klimax 1 (indoor klimzaal) en 8 jaar na de bouw van Klimax 2 (semi-outdoor klimzaal) start binnenkort de bouw van de boulderzaal, Klimax 3. Hiermee wordt Klimax één van de grootste allround klimzalen voor beginnende, ervaren en/of competitieve sportklimmers.

De nieuwe zaal wordt 570m² groot en wordt gerealiseerd dankzij een publiek-private samenwerking tussen Bergsportvereniging Klein-Brabant, het AGB (autonoom gemeentebedrijf) Puurs, Provincie Antwerpen en de Vlaamse Overheid. De nieuwe zaal moet klaar zijn tegen de wereldbeker klimmen die op 26 en 27 september plaatsheeft in klimzaal Klimax.

Door het toevoegen van de nieuwe boulderzaal wordt Klimax één van de grootste klimzalen met een klimoppervlakte van ongeveer 2.600m². Er komen ook extra sanitaire ruimtes, kleedkamers en bergingen. Anders dan bij lead klimmen heb je bij boulderen geen touw en klimgordel nodig. De klimwanden zijn maximaal 4,5 m hoog en dikke valmatten onder de routes zorgen voor veiligheid. Boulderen is laagdrempelig, veilig en heeft het voordeel dat je het zowel in je eentje als in groep kan beoefenen. Maar lang zal je niet alleen klimmen want contacten worden hier zeer snel gelegd.

De bouw van Klimax 3 gaat in april van start. De klimhal wordt gebouwd door bouwbedrijf Pellikaan uit Zaventem. Het Nederlandse Vertigo Climbing Structures staat in voor de klimwand.