prijs-kmo-laureaatOp 19 oktober maakt Unizo in Antwerpen de provinciale KMO-Laureaat bekend. Deze prijs is weggelegd voor de beste Vlaamse KMO die zich onderscheidt in de belangrijkste domeinen van de bedrijfsvoering. Met het Bornemse bedrijf Syneton, dat zich bezighoudt met de organisatie van accountantskantoren, en Lambrechts Konstruktie uit Puurs, gespecialiseerd in het vervaardigen van was– en vullijnen voor vaten, maken twee bedrijven uit Klein-Brabant kans op deze prestigieuze award.

Beide bedrijven werden op basis van hun ingediende dossier door een provinciale jury uit een eerste selectieronde gekozen. Onder andere Karl Verlinden, ondernemer van het Bornemse Qualiphar en tevens voorzitter van Unizo, maakte deel uit van die jury. Iedereen kan nu op zijn of haar favoriet een stem uitbrengen. Het aantal behaalde stemmen zal uiteindelijk bepalen welk bedrijf de titel van provinciale KMO-laureaat 2016-2017 krijgt.

Vanaf 27 oktober strijden de provinciale laureaten van Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen tijdens een nieuwe publieksstemming voor de hoogste eer. Na een beraadslaging van een nationale jury op 9 november, volgt dan op 27 november de uitreiking van de nationale KMO-Laureaat. Unizo reikt ook een prijs uit voor de meest Beloftevolle KMO.

Stemmen op de drie finalisten voor de prijs van provinciale KMO-laureaat kan nog tot 5 oktober op http://kmolaureaat.be/kandidaten/stemmen/antwerpen.