Vanderscheuren1RoboJob sluit het jaar succesvol af. De Belgische marktleider in de automatisatie van CNC-machines uit Heist-op-den-Berg noteerde dit jaar het hoogste aantal bestellingen sedert zijn oprichting in 2007. Metaalconstructie Vanderscheuren uit Diksmuide en een Nederlandse klant hebben allebei hun vijfde bestelling geplaatst en er zijn partnerovereenkomsten gesloten in diverse landen verspreid over de wereld.

Johan Gryson,verantwoordelijk voor de technische dienst bij Vanderscheuren, getuigt over de keuze van zijn bedrijf voor RoboJob: “Om competitief te zijn en te blijven, hebben we er in 2012 na een uitvoerige marktstudie voor gekozen om twee RoboJob Turn-Assists te installeren aan twee Gildemeister draaimachines. Sindsdien hebben we zelf kunnen ervaren hoe gemakkelijk het is voor elke operator om met het RoboJob-systeem te werken. Dat merken ook onze klanten aan onze strakke levertijden en aan de kwaliteit van onze producten”, licht Gryson toe. “Bovendien is de Turn-Assist zo compact dat we er helemaal geen belemmering bij ondervinden. De open opstelling van RoboJob laat ons toe om op elk moment een goed overzicht te behouden op ons atelier.”
“Het spreekt dan ook voor zich dat we dit jaar opnieuw voor RoboJob gekozen hebben. De vijf Turn-Assists waar we nu over beschikken, zullen nog jaren kunnen meedraaien in het bedrijf doordat ze zo robuust en kwalitatief gebouwd zijn. Het systeem is zodanig nauwkeurig, dat we beslist hebben om nog eens drie andere machines te automatiseren. De Turn-Assist reduceert namelijk het aantal fouten, en het vermindert onze looptijden. Zo heeft de flexibiliteit in onze onderneming een enorme boost gekregen,”

Mede-oprichter en zaakvoerder Helmut De Roovere van RoboJob is opgetogen over de nieuwe orders. “Als een klant ons zegt dat we een goed product hebben, en dat hij er zó tevreden over is dat hij een vijfde bestelling plaatst, is dat natuurlijk het mooiste compliment dat je kunt krijgen. En dat compliment geldt zowel voor de verkoper en voor de mensen in onze productie als voor onze installatieteams.”