REGIO MECHELEN – Van 18 tot 24 december vindt, intussen naar jaarlijkse gewoonte, de Warmste Week van Music for Life plaats. Tal van bedrijven en organisaties zetten zich in aanloop naar dat event in voor het goede doel. Daar horen ook Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom en Resto Martinique uit Mechelen bij.

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre maakt er een extra lange periode van in het voordeel van het goede doel. Van 11 december tot 31 januari strijkt er de Warmste Winter Wunderbar neer. Finn Catering uit Mechelen zorgt voor de catering ter plaatse.

“Tijdens de week kunnen bedrijven en particulieren deze unieke winterchalet aan het water exclusief afhuren. In het weekend wordt de pop-upbar opengesteld voor het grote publiek met op zondag de mogelijkheid om te brunchen”, klinkt het bij de organisatie. “Een warm deel van de opbrengst zal uiteindelijk aan Music for Life worden geschonken.”

Exclusief dineren

Ook Resto Martinique, gevestigd in het AFAS stadion van KV Mechelen, draagt het hele gebeuren een warm hart toe. Het restaurant slaat op 12 december de handen in elkaar met Sjarabang, een Mechelse vereniging van en voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Een exclusief diner ten voordele van de vzw moet geld in het laatje brengen.

De medewerkers van Resto Martinique zullen de avond zelf de mensen van Sjarabang opleiden en ondersteunen. “Mensen met een beperking spelen op 12 december de hoofdrol in ons restaurant en nemen het zowel in de keuken als in de zaal van ons over”, aldus sous-chef Jan Van de Velde die onlangs net naast de prestigieuze Bocuse d’Or-prijs greep.