FonsLeroyBij Flexpack in Puurs is onder de noemer START16 de campagne voor de 26ste editie van Voka Open Bedrijvendag op gang geschoten. Dat gebeurde in aanwezigheid van meer dan 200 deelnemers en geïnteresseerde bedrijven. Het maatwerkbedrijf zal dit jaar voor het vierde jaar zijn deuren openen voor het grote publiek op de eerste zondag van oktober. Zij zijn daarmee één van de deelnemers in de hotspot Klein-Brabant.

Op START16 werden heel wat tips en tricks in de brede zin van het woord met elkaar gedeeld. “Het was vooral de bedoeling om deelnemers in contact te brengen met nieuwe geïnteresseerde bedrijven om hen goesting te doen krijgen”, zegt directeur Matthias Lievens van Voka Open Bedrijvendag. Frédéric Achten, directeur Voka – Kamer van Koophandel Mechelen, kondigde er ook de Voka Open Bedrijvendag Awards aan. De aanwezigen kregen ook een preview van de nieuwe website, die in september live gaat en nog meer de focus op de bedrijven zal leggen.

STEM voor de toekomst is het thema van de 26ste Voka Open Bedrijvendag. Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB, lichtte tijdens de kick-off toe dat STEM staat voor science, technology, engineering en mathematics. Deze vier pijlers vormen de sleutel tot de toekomst van het Vlaamse economische landschap. “Te weinig jongeren kiezen voor technologische richtingen. We moeten inzetten op STEM”, aldus Fons Leroy. De organisatie van Voka Open Bedrijvendag roept de bedrijven op om reeds op vrijdag hun deuren te openen. “We gaan dit ook communiceren aan de scholen en de bedrijven zijn vragende partij om meer jongeren over de vloer te krijgen. Dat lijkt ons dus de perfecte formule”, besluit Matthias Lievens.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich de komende weken nog inschrijven en vinden alle informatie op www.openbedrijvendag.be. Zondag 2 oktober 2016 is dan alvast een datum om te noteren.