Kerkfabriek en gemeente realiseren sociaal woonproject

sociaal woonprojectNa overleg met de gemeente heeft de Kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw in Onze-Lieve-Vrouw-Waver beslist om op eigen grond in de Molenstraat een sociaal woonproject van vier appartementen te realiseren. De gemeente stelt zich in het kader van de financiering van het bouwproject borg voor een bedrag van 290.000 euro. Deze samenwerking is uniek in Vlaanderen.

Toen het pand leeg kwam, had de toenmalige voorzitter van de Kerkraad Ward Van Dijck al plannen om er gezinnen te huisvesten die het moeilijk hebben om iets betaalbaars te vinden op de woningmarkt. Dus nam de Kerkraad na interne beraadslaging contact op met het sociaal verhuurkantoor Bodukam en het gemeentebestuur. Vervolgens besliste de Kerkraad om vier sociale appartementen te bouwen. Om dit te bekostigen, ging de Kerkraad een lening aan en verkocht een deel van zijn eigendommen.

“Ik ben blij dat de Kerkfabriek dit sociaal woonproject wil realiseren”, aldus Joris De Pauw, schepen van ruimtelijke ordening en huisvesting. “De woningen worden door hen gebouwd en vervolgens voor vijftien jaar verhuurd aan het sociaal verhuurkantoor. Op die manier wordt er belangrijke sociale woningnood ingevuld en helpt dit de gemeente om te voldoen aan haar bindend sociaal objectief.”

De plannen voor het project werd getekend door architectenbureau Mossoux uit Sint-Katelijne-Waver. De bouwvergunning voor het project werd reeds afgeleverd en de werkzaamheden zijn gestart. De ruwbouw wordt uitgevoerd door aannemer Eddy Van Dijck uit Schriek.