Keppel Seghers Belgium N.V. uit Willebroek heeft een contract binnengehaald ter waarde van 26,7 miljoen dollar (ongeveer 24,22 miljoen euro) voor de levering van technologie en diensten aan de Baoan afvalenergiefabriek in Shenzhen, in de Chinese provincie Guangdong.

Het contract, dat op 9 september werd gegund door vaste klant Shenzhen Energy Environment Engineering Co., Ltd., is bestemd voor de uitbreiding van de bestaande installatie.

Dankzij dit contract verstevigt Keppel Seghers zijn leiderspositie als leverancier van technologische oplossingen in de Chinese markt voor geïmporteerde afvalenergie. Fase III van de uitbreiding, die tegen 2018 voltooid moet zijn, verhoogt de capaciteit van de installatie met 4.675 ton per dag (TPD), zodat de fabriek tot 8.875 TPD gemeentelijk afval zal kunnen verwerken, tegen de huidige 4.200 TPD. Dat maakt de Baoan afvalenergiefabriek tot ’s werelds grootste afvalenergie-installatie op het vlak van verbrandingscapaciteit.

Keppel Seghers leverde ook al het procesontwerp, de technologie en de diensten voor fasen I en II van de installatie-uitbreiding, die werden voltooid in respectievelijk 2006 en 2013. Dr. Ong Tiong Guan, CEO van Keppel Infrastructure: “De urbanisatie in China gebeurt tegen een ongekend tempo. Als een van de toonaangevende leveranciers van oplossingen voor geïmporteerde afvalenergie in het land staat Keppel klaar om kansen te grijpen die worden gecreëerd door het streven naar duurzame ontwikkeling en om oplossingen van wereldklasse aan te reiken die tegemoet komen aan de behoefte aan schone, leefbare omgevingen.”

Als het project klaar is, zal de in China gebruikte door Keppel Seghers ontworpen technologie goed zijn voor een verwerking van meer dan 10 miljoen ton huishoudelijk afval per jaar, geproduceerd door meer dan 20 miljoen burgers. Het afval zal worden omgezet in 12.000 MWh hernieuwbare energie per dag, wat de CO2-uitstoot met 6 miljoen ton per jaar zal doen dalen.