JCI Lier, de vereniging voor jonge professionals en ondernemers, heeft voor het komende werkingsjaar een nieuwe voorzitter gekozen. Kenneth De Decker zal die rol vanaf september opnemen. “Het thema van dit jaar is #fallforward, waarbij we motiveren om uitdagingen aan te durven gaan. Durf fouten maken, maar vooral ook vragen stellen. Op die manier ga je vooruit. En als je vooruit valt, kan je nog corrigeren. Achteruit, daarentegen, is een ander verhaal”, aldus de kersverse voorzitter.

Kenneth De Decker vervoegde JCI in 2014. Hij lanceerde er succesvolle projecten, zoals Jobmatch in 2015 en de Pop-Up week in 2016. Dat laatste project tweemaal bekroond. Voor het project zelf was de eerste prijs binnen de categorie Best Local Economic Development Program op het Nationaal Congres weggelegd. Op het Vlaams Congres won Kenneth De Decker er de prijs voor Beste Ondernemingszin mee. Daarnaast nam hij nog enkele functies op in de raad van bestuur, zoals die van secretaris, penningmeester, bestuurder business en vicevoorzitter.

“JCI geeft je een platform om te oefenen, te doen en te realiseren, zonder winstbejag. Na diverse projecten bouw je heel wat ervaring op die je kan gebruiken in het dagdagelijkse leven. Ervaring die ik nu perfect kan toepassen”, licht Kenneth De Decker toe, die sinds maart 2017 chief operating officer is bij Media Mirror, een start-up gespecialiseerd in spiegelreclame.

Begin dit jaar stelde Kenneth De Decker zichzelf, als enige, kandidaat voor het voorzitterschap. “Het feit dat ik me zo snel kandidaat heb gesteld, heeft er bovendien voor gezorgd dat ik reeds sinds januari met de voorbereidingen ben gestart. Ook tijdens de zomermaanden komen er nog enkele meetings aan. Op die manier creëer je voorsprong, nog voor het jaar van start gaat.” Binnen JCI geldt de slogan One year, one job. Kenneth De Decker zal de functie van voorzitter dus van september tot en met juni uitoefenen.