kelloggsKellogg’s Mechelen laat zijn goed hart zien en stelt van 1 mei tot en met 30 september elke zondag zijn parking aan de Hombeeksesteenweg 323 ter beschikking van de bezoekers van het Vrijbroekpark. Het parkbeheer laat niet langer toe dat er wordt geparkeerd  tussen de rode beuken in het park, omdat de bomen daardoor beschadigd raken en op langere termijn zullen sterven. Er moest wel een alternatieve parking worden gevonden, en Kellogg’s bracht uitkomst.

De rode beuken in het Vrijbroekpark zijn aangeplant in 1941 en zijn dus 74 jaar oud. De levensverwachting van een beuk is 150 jaar, in optimale omstandigheden zelfs 300 jaar. De beuken hebben oppervlakkige wortels en een vrij dunne schors. 23 van de 26 bomen hebben ernstige beschadigingen aan de schors doordat parkerende auto’s er tegen rijden, en de grond raakt door het gewicht van de wagens te veel verdicht, waardoor de bomen niet meer genoeg water kunnen opnemen.

Daarom werd beslist parkeren in de dreef niet langer toe te laten. Kellogg’s biedt een tijdelijke oplossing voor het zomerseizoen, met de werknemersparking met 80 parkeerplaatsen. De weg naar de parking wordt aangeduid met pijlen vanaf de hoofdingang van het Vrijbroekpark. Voor een oplossing op langere termijn werkt het Vrijbroekpark aan een masterplan waarin ook de mogelijkheden voor een nieuwe parking worden bekeken.