Na Sofie Joosen, Marc Hendrickx en Lorin Parys is het de beurt aan politica Kathleen Krekels om een dag stage te lopen in een bedrijf. Dit kadert in een initiatief van werkgeversorganisatie Voka die de federale en Vlaamse volksvertegenwoordigers de kans wil geven om tijdens het parlementaire zomerreces van het bedrijfsleven te proeven.  Vlaams Parlementslid Kathleen Krekels gaat op 7 september een dag op bedrijfsbezoek in de Lierse vestiging van grafische groep Antilope De Bie.

Tijdens de Voka zomerstages krijgen parlementsleden de kans om een exclusieve blik achter de schermen van het bedrijfsleven te werpen. “Volksvertegenwoordigers buigen zich vaak over dossiers die een directe impact op onze ondernemingen hebben”, stelt gedelegeerd bestuurder Roel Dockx van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen. “De zomerstage biedt hen de kans om op de bedrijfsvloer te ervaren hoe het gesteld is met onze ondernemingen en wat de uitdagingen zijn op de werkvloer.”

Sofie Joosen bracht eerder al een dag door bij Pfizer in Puurs, Marc Hendrickx liet zich de finesses uitleggen van de productieprocessen van Continental Automotive in Mechelen en Lorin Parys bezocht het hoofdkantoor van Rode Kruis Vlaanderen in Mechelen.

Wie benieuwd is naar de ervaringen van de politici, vindt een verslag van de zomerstages op www.vokastages.be. Ze delen er hun ervaringen en foto’s van hun avontuur op de werkvloer van hun stagebedrijf.