Katelijnse Keien voor Den Overkant en Centpourcent

Wim en Katrien Vertommen, Den Overkant

Wim en Katrien Vertommen, Den Overkant

Tijdens het tweede Gala van de Katelijnse Keien werden in negen disciplines verdienstelijke inwoners in de bloemetjes gezet. Met Den Overkant als Ondernemer van het jaar en Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent gingen twee ondernemers met een Katelijnse Kei aan de haal. De evenementenhal van BelOrta in Sint-Katelijne-Waver zat met meer dan 500 toeschouwers afgeladen vol.

Tuinbouwbedrijf Den Overkant is Ondernemer van het jaar in Sint-Katelijne-Waver. Wim en Katrien Vertommen van tuinbouwbedrijf Den Overkant waren één van de vier genomineerden voor de Excellente Onderneming 2015 in het arrondissement Mechelen. Ze kiezen met hun tuinbouwbedrijf volop voor innovatie en met hun specialiteiten zoals de coeur de boeuf-tomaat bereiken ze een internationale markt.

Axel Colonna-Cesari, chef Centpourcent

Axel Colonna-Cesari, chef Centpourcent

Chef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent was in 2012 de hoogste nieuwkomer in de Gault&Millau-gids met 15/20. Nu mag hij zich in Sint-Katelijne-Waver ook Ambassadeur van het jaar noemen. Centpourcent is ook de trotse bezitter van een Michelin-ster. Axel onderscheidt zich door zijn creatieve groentegerechten, wat in 2013 de titel van beste groenterestaurant van de Benelux opleverde. Hij is ook initiatiefnemer van het succesvolle Sterren op de Grasmat. Dat is een voetbaltoernooi voor en door Belgische sterren-chefs, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.