De CNG-bestelwagen van de dienst samenleving en vrije tijd met drie medewerkers van deze dienst.

De CNG-bestelwagen van de dienst samenleving en vrije tijd met drie medewerkers van deze dienst.

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver heeft twee nieuwe wagens aangekocht. Het koos bewust voor voertuigen die rijden op aardgas (CNG) omdat dit milieuvriendelijker is.

De bestelwagens van de dienst samenleving en vrije tijd en van de ploeg signalisatie waren aan vervanging toe en in hun plaats komen de twee nieuwe voertuigen op aardgas. Beide wagens beschikken over achteruitrijcamera’s, wat de veiligheid van zowel inzittenden als personen rondom ten goede komt.

“We kozen bewust voor wagens op aardgas omdat deze milieuvriendelijker zijn”, zegt schepen van duurzame ontwikkeling Servaas De Vries. “Via de burgemeestersconvenant verbonden we ons ertoe om tegen 2020 de uitstoot van CO2 met 20 % terug te dringen. De vervanging van twee oude voertuigen door nieuwe wagens op aardgas is een stap in de goede richting. Ons wagenpark telt nu acht wagens op aardgas.”

De bestelwagen van de ploeg signalisatie wordt nog ingericht met kasten, lades en een kleine werkbank. “Zo hebben onze werkmannen steeds alle materieel en materiaal bij de hand”, besluit Joris De Pauw, schepen van onderhoudswerken.