Kasteel d’ Ursel in Hingene, eeuwenlang het buitenverblijf van de adellijke familie d’ Ursel en sinds 1994 eigendom van de provincie Antwerpen,  wordt steeds populairder als eventlocatie. Het kasteel kreeg in 2016 17.900 bezoekers over de vloer. Dat zijn er 1.700 meer dan in 2015. De stijging is vooral te danken aan een toename in de verhuur en evenementen zoals de Kasteelfeesten.

Luk Lemmens, gedeputeerde voor Cultuur: “Heel wat mensen maakten tijdens een huwelijksfeest, receptie, vergadering, bedrijfsfeest of teamdag voor het eerst kennis met het kasteel. De verhuur zorgde voor een stijging van 15 %. De veelzijdige werking en de vernieuwende initiatieven zijn beslist de grote troeven van het kasteel en worden duidelijk gesmaakt door onze bezoekers.”

“2017 kondigt zich alvast even mooi aan”, zegt Koen De Vlieger, directeur van het kasteel. “Het hoogtepunt van het nieuwe jaar wordt de tentoonstelling The Beauty of the Beast. Dierenkunst van oude en nieuwe meesters met werken uit de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen in combinatie met werken van hedendaagse kunstenaars.”

Het kasteel, eventueel in combinatie met de tuin, kan worden gehuurd voor fotoreportages, bedrijfsfeesten, recepties, seminaries, meetings, nieuwjaarsdrinks, persconferenties enz.