Karl Verlinden, nationaal voorzitter van Unizo, mag zijn tweede termijn van drie jaar aanvatten. Hij werd door de Algemene Vergadering unaniem opnieuw verkozen. “In de komende drie jaar wil ik vooral de verdere modernisering en integratie van Unizo tot één sterke en nog performantere organisatie realiseren”, aldus Karl Verlinden.

Karl Verlinden is licentiaat in de Rechten en de Handels- en Financiële Wetenschappen. Hij is gedelegeerd bestuurder en voorzitter van Qualiphar in Bornem. Dat farmaceutische bedrijf bestaat sinds 1937 en is sinds 1970 in handen van de familie Verlinden. Qualiphar produceert OTC geneesmiddelen, vitaminen, cosmetica en healthcare accessoires die ze exclusief via apotheken verdeelt. Ook bij het Franse bedrijf Gifrer in Lyon vervult Karl Verlinden de rol van gedelegeerd bestuurder. Beide bedrijven stellen samen bijna 400 mensen tewerk.

Binnen de Unizo-bestuursorganen is Karl Verlinden reeds geruime tijd actief. Voor hij drie jaar geleden als nieuwe nationale Unizo-voorzitter aantrad, was hij verschillende jaren voorzitter van Unizo Internationaal en van Unizo provincie Antwerpen.