Kabinet Kris Peeters gezonder dankzij BelOrta

Kris PeetersGezonde snacks op het werk zitten in de lift. Ook het Kabinet van de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten Kris Peeters vindt het aanbieden van fruit op het werk belangrijk. Vanaf begin mei is BelOrta hun vaste leverancier van verse groenten en fruit. Tot het einde van het jaar kunnen alle medewerkers genieten van verse seizoensproducten van topkwaliteit: lekker fruit en smaakvolle snackgroentjes.

Vanaf mei levert BelOrta wekelijks 80kg verse producten van topkwaliteit die bovendien lokaal geteeld worden. Bij het eerste hongergevoel van 10 uur of de bekende namiddagdip is er voor de vice-premier en zijn medewerkers voortaan een gezond tussendoortje. Bij de eerste levering kunnen zij al meteen de Belgische appeltelers een steuntje in de rug bieden door 15 kg jonagored-appels te eten.

De meeste werknemers verbruiken ongeveer een derde of meer van hun dagelijkse voeding op het werk. Als werkgevers groenten en fruit aanbieden aan werknemers levert dat veel voordelen op voor beide partijen. Wie gezond eet, is minder vatbaar voor ziektes, kent een hogere arbeidstevredenheid en heeft meer energie.

De werkgever neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door mee te werken aan de gezondheid van de werknemers en bouwt daarenboven aan een gezond en fris imago van het bedrijf. En het hoeft niet veel te kosten. Al een paar jaren geleden is het aanbieden van fruit op het werk door de overheid volledig fiscaal aftrekbaar gemaakt als beroepskosten.

BelOrta is met een omzet van meer dan 350 miljoen euro de grootste coöperatieve groente- en fruitveiling van België en tevens Europees marktleider. Bijna 40 % van alle Belgische tuinbouwproducten, verhandeld via het veilingwezen, worden in Sint-Katelijne-Waver verkocht. Ruim 1350 actieve telers garanderen het hele jaar lang een aanvoer van meer dan 120 groentevariëteiten en 30 fruitvariëteiten.