Jurgen Ingels en SD Worx winnen Data News Award

ingelsHR-dienstverlener SD Worx, met kantoor voor KMO’s in Mechelen, heeft de Data News Award for Excellence weggekaapt in de categorie HR-software. Jurgen Ingels van het Mechelse SmartFin Capital werd uitgeroepen tot ICT-personality of the Year.

Data News is het belangrijkste ICT-magazine in België. Er waren prijzen in dertien verschillende categorieën. Ze belonen bedrijven, producten en personen binnen de ICT-sector. De lezers nomineren de kandidaten en een professionele gespecialiseerde jury kiest daar dan een winnaar uit. De ICT-Personality wordt gekozen door de redactie van het blad.

“Voor de categorie HR-software zijn we vertrokken van een erg brede longlist, waaruit een top drie is overgehouden. De zeventien juryleden hebben hieruit met een overweldigende meerderheid voor SD Worx gekozen. Doorslaggevend was het Cornerstone OnDemand-aanbod in combinatie met het modulaire Webworx. Maar ook Protime, de software voor onder andere tijdsregistratie, werd genoemd als een belangrijke plus”, zegt Kristof Van der Stadt, hoofdredacteur bij Data News.

De keuze voor Jurgen Ingels als ICT-Personality was unaniem. “Met de keuze voor een volbloed-entrepreneur die zich al jaren inzet voor de Belgische start-up community, wil Data News de ondernemerszin in de Belgische ICT-biotoop aanzwengelen”, aldus de redactie. Ingels verkocht zijn bedrijf Clear2Pay (elektronisch betaalverkeer) en ging van start met het Mechelse SmartFin Capital, een fonds dat groeibedrijven in de smart- en fintechsector ondersteunt. Hij is tevens mede-investeerder en medeoprichter van Volta Ventures dat veelbelovende Belgische internet- en softwarebedrijven extra kapitaalinjecties geeft.