Jonge Belgische innovatoren gezocht

MITMIT Technology Review ontdekt en presenteert elk jaar een nieuwe generatie van Innovators Under 35, jonge aanstormende talenten die solide technologie ontwikkelen. Het doel is een Europese community van jonge uitvinders te creëren. Tot nu toe werd de prijs enkel uitgereikt in Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland, maar er komt nu ook een Belgische versie, met steun van BNP Paribas FORTIS.

Kandidaten voor Innovators Under 35 Belgium kunnen ondernemers of onderzoekers zijn die innovatieve projecten ontwikkelen in alle domeinen van de technologie. Nominaties zijn tot en met 13 maart welkom via het webplatform www.mitinnovatorseurope.com.

Zodra de inschrijvingsperiode afgesloten is, zal een panel van experts oordelen over de profielen van de kandidaten. De namen van de tien winnaars worden in mei bekendgemaakt. De tien innovatoren presenteren hun projecten tijdens de awards-ceremonie die op 20 mei plaatsvindt in Brussel.

BNP Paribas FORTIS – CEO Max Jadot: “BNP Paribas Fortis is erg trots op zijn partnerschap met deze prestigieuze award die erkenning schenkt aan jonge, inventieve mensen die oplossingen creëren met een mogelijk globale impact op onze maatschappij. Met dit partnerschap wil de bank zowel het ondernemerschap stimuleren als creativiteit en innovatie aanmoedigen in België. De redenering hierachter is heel simpel: wij zijn er rotsvast van overtuigd dat ondernemerschap en innovatie twee essentiële sleutels zijn die ons helpen een duurzamere toekomst te creëren. Als jurylid kijk ik ernaar uit om kennis te maken met de innovatieve oplossingen die jonge Belgische ondernemers de komende maanden ontwikkelen.”

Peter Hinssen, medestichter van nexxworks, treedt hem bij: “Grensverleggende innovatie gedijt prima in netwerken en breekt écht door zodra mensen vanuit allerhande achtergronden hun talenten aan elkaar koppelen en gaan samenwerken op een volledig nieuw niveau. Precies daarom zijn dynamische ecosystemen zoals deze – die zichtbaarheid, inspirerende connecties en nieuwe kansen aanreiken aan jonge bollebozen die out of the box durven te denken – de levensader van onze maatschappij en economie. Ik ben dan ook vereerd de MIT Technology Review te mogen helpen om enkele van de meest revolutionaire innovatoren tot 35 jaar van dit ogenblik boven water te brengen.”