jobhoppenJonge professionals zijn steeds minder trouw aan hun werkgever. Ze vinden het belangrijker om op verschillende plekken werkervaring op te doen en flexibel te zijn dan op een traditionele manier hun carrière op te bouwen bij één werkgever. Dat blijkt nog maar eens uit het Career & Succession Management rapport van het Top Employers Institute, gebaseerd op de jaarlijkse wereldwijde bevraging rond HR bij ruim 900 bedrijven. Bedrijven merken daardoor dat het lastiger is om talent te behouden.

HR-afdelingen zijn door deze ontwikkelingen genoodzaakt om hun carrière- en opvolgingsmanagement fundamenteel te veranderen. Het is een uitdaging voor HR-afdelingen om talent toch binnen het bedrijf te houden. Voorheen waren HR-managers voornamelijk gericht op de carrière van de managers binnen het bedrijf. Maar tegenwoordig is het de taak van de HR-afdeling om alle medewerkers te ondersteunen in hun carrièreontwikkeling, met als doel talenten te binden aan de organisatie. Ruim 90 procent van de ondervraagde hr-afdelingen vindt dat de manager hier een belangrijke rol in speelt.

“Zowel HR-afdelingen als teammanagers moeten zich harder inzetten voor de carrièremogelijkheden van de jonge medewerkers om ze binnen het bedrijf te houden. Zelfontwikkeling is voor hen namelijk van essentieel belang”, zegt Samantha Crous, Regional Director Afrika & Benelux bij het Top Employers Institute.

Succesvolle bedrijven zetten geïntegreerde technologie in om medewerkers te ondersteunen bij hun carrièreontwikkeling. Ruim 70% van de Belgische bedrijven stelt een online persoonlijk ontwikkelingsplan op, en 70 % van de bedrijven gebruikt een competentiemodel. Het traditionele carrièreplan – waar starters van junior tot senior worden opgeleid – is uit de gratie: nog maar 40 % van de bedrijven werkt daarmee. “HR-afdelingen beseffen dat niet alle starters in dezelfde mal passen, maar dat het beter is om per persoon te kijken wat voor hem of haar de juiste stappen zijn. Daarom omarmen HR-afdelingen steeds vaker het persoonlijk ontwikkelingsplan”, aldus Crous.

Het Top Employers Institute certificeert de condities die bedrijven creëren voor hun medewerkers. Optimale condities zorgen ervoor dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen, op professioneel èn persoonlijk vlak. Het is net deze ontwikkeling die de bedrijven in staat stelt om continu te blijven groeien. Het Top Employers Institute, met Belgisch kantoor in Mechelen, erkent sinds 1991 organisaties/bedrijven met uitstekende condities voor hun medewerkers. Het Top Employers Institute certificeert jaarlijks wereldwijd meer dan 900 organisaties.